top of page

ContempLorary Art

ContempLorary Art is een eigen term waarbinnen de woorden contemporary (hedendaags) en contemplatie samensmelten. Hiermee wil WOLk de meerwaarde van bewust-zijn ofwel de ‘conscious practice’ binnen een kunstinstallatie centraal stellen. WOLk nodigt 2 keer per jaar een kunstenaar uit om invulling te geven aan de ruimte. Een speciaal randprogramma sluit aan bij de thematiek van de kunstinstallatie.

NOTATIES 21-26.07.23 
28/07/23 tot 03/12/23

NOTATIES, een beeldend en muzikaal project focust zich op samenwerking, bewustzijn, luisteren, vocaliseren, improviseren én muzikale notatiesystemen. 
Tijdens de samenwerking met WOLk werkte kunstenaar Robin Becker hoofdzakelijk samen met lokale gemeenschappen en bewoners uit Rotterdam Zuid. In WOLk werden nav diverse workshops op locatie grafische notaties op de muren geplaatst, waarvan het resultaat NOTATIES 21-26.07.23 is.

NOTATIES 21-26.07.23 is tot eind 2023 te zien in WOLk tijdens het reguliere programma aanbod en de speciale randprogrammering die ontwikkeld is voor de kunstinstallatie. Ook is de kunstinstallatie in de wintermaanden vanaf de straat te zien.

 

OPENING - NOTATIES 21-26_edited.jpg
Charlois-eds.png

Charlois en de Sterren

Vanaf 20 januari tot midden juli 2023 te zien gedurende het doorlopende programma aanbod en de programmering die aansluit bij de kunstinstallatie.

 

Met het project 'Charlois en de Sterren' onderzoekt Rogier Arents en Roel Lutkenhaus de Charloisse socials.
Welke onderwerpen zijn populair op twitter, Instagram, Facebook enz? Arents verbeeld deze onderwerpen als sterrenbeelden op het plafond van WOLk. Liggend op de vloer met een VR bril op, kun je het werk beleven alsof je zweeft in een Charlois' sterrenstelsel. 

 

charloisendesterren.nl

Ko de Kok

 

‘Met je hoofd in de WOLken’ is een wand- en plafond vullende kunstinstallatie in WOLk. De wisselwerking tussen figuratieve tekeningen en droomachtige beelden nodigt jou uit om stil te staan; dichterbij te komen; in te zoomen en de kunst van het vertragen te ervaren. 

 

Ko de Kok is kunstenaar, performer, dichter en tatoeëerder. Hij woont in Charlois en is regelmatig te vinden in de wijk en zijn studio aan de Keilewerf. 

 

‘Met je hoofd in de wolken’ was tot 17/12/22 te zien gedurende het doorlopende programma aanbod en de randprogrammering.

20220917_123524.jpg
bottom of page