top of page

ContempLorary Art

ContempLorary Art is een eigen term waarbinnen de woorden contemporary (hedendaags) en contemplatie samensmelten. Hiermee wil WOLk de meerwaarde van bewust-zijn ofwel de ‘conscious practice’ binnen een kunstinstallatie centraal stellen. WOLk zal 2 keer per jaar een kunstenaar uit Charlois uitnodigen om invulling te geven aan de ruimte. Een speciaal randprogramma sluit aan bij de thematiek van de kunstinstallatie.

Peter Tuskan

WOLk heeft de kunstenaar Petar Tuskan uitgenodigd om invulling te geven aan de ruimte. 

 

Van mei tot augustus zal Tuskan werk maken op locatie. De kunstenaar gebruikt een NASA helm waarmee hij de activiteit in zijn brein kan meten. Op deze manier wil hij onderzoeken wat er gebeurt in het brein, als het actief of juist ontspannen is. De input verwerkt hij in zijn schilderkunst, met de muren van WOLk als canvas. Het werk van Peter Tuskan is tot eind december 2022 te ondergaan.

 

petartuskan.com

wolk meditation 3 woman.jpg
Charlois-eds.png

Rogier Arents

Vanaf januari 2023 is de vormgever

Rogier Arents in WOLk op bezoek.

 

Met zijn project 'Charlois en de Sterren' onderzoekt Arents de Charloisse socials.
Welke onderwerpen zijn populair op twitter, Instagram, Facebook enz? Arents verbeeld deze onderwerpen als sterrenbeelden op het plafond van WOLk. Liggend op de vloer met een VR bril op, kun je het werk beleven alsof je zweeft in een Charlois' sterrenstelsel. 

 

charloisendesterren.nl

bottom of page